"3. Selviytyminen
Selviytymisen osassa on kysymys lapsena opituista ja omaksutuista tavoista sopeutua tilanteisiin. Joku voi ottaa liikaa tai liian vähän vastuuta suhteessa toisiin ihmisiin, joku voi aina pyrkiä miellyttämään tai auttamaan muita. Omaksuttu tapa voi kuitenkin olla haitallinen aikuisena solmituissa ihmissuhteissa. Jälleenrakentaminen voikin tarkoittaa vanhojen tottumisten taustalla olevien tunteiden selvittämistä ja uusien ja terveempien toimintatapojen omaksumista."

Tässä osiossa ottaisin myös vanhat suhteet, vanhat toimintamallit, stereotypiat käsittelyyn. Juuri näistä haluan eroon! Tavallaan liittyy myös edelliseen vaiheeseen, pelkotilaan. Eli se yksinjäämisen pelko, että mies sanoo, että olemme ystäviä, mutta tämä ystävä lentää romukoppaan heti uuden suhteen pilkistäessä. Eli 2pv - 2kk kuluttua erosta.

Tässä siis mennään tällä hetkellä, yritän selviytyä tästä erosta uudella tavalla, en stereotypisoimalla vanhoista kokemuksistani, ystävien kokemuksista, ja sitä kautta käyttäytymismallia noudattaen, vaan selviytyä omana yksilönäni tässä ainutlaatuisessa suhteessa, jonka toisenakin osapuolena on oma, ainutlaatuinen yksilönsä.