Pisimmässä ex-suhteessani tilanne oli toisin ystäviemme jaossa. Meille oli ehtinyt tulla yhteisiä ystäviä huru mycket. Ja jaossa ne menivät aika tasan: ns hänen kauttaan tulleet ystävät "jäivät" hänelle, minun minulle. Hän ei "minulle" jääneitä ystäviä paljon kaipaillut (uudella taisi olla näpit pelissä) ja taisivat boikotoida hänen niitä ystäviään, jotka minuun yhteyttä vielä piti.

Omista ystävistäni jakaantui väki oikeastaan kahtia. He, joiden kanssa vietin aikaa enemmänkin seurusteluaikana, hylkäsivät minut todella nopeasti eron tultua julkisuuteen, varmaankin juuri uhkaesimerkkinä omille suhteilleen, mutta sen vaiheen yli päästyään, myös uhkaavana sinkkunaisena heidän parisuhteilleen. Olimme monasti viettäneet iltoja pariskuntakutsuilla, minä yksin vaikkakin seurustelevana, ilman mitään ongelmaa. Mutta sinkkuna, puff, tuli ongelma. Minut jätettiin pois pariskuntakutsuilta, ja aloimme nähdä vain tyttöjen kesken. Tästä erosta on nyt monia vuosia aikaa, ja useimpia näiden "ystävieni" miehiä olen viimeksi nähnyt juuri silloin. Lainausmerkeistä päätellen siis en heitä kovin ystävinä enää pidä...

Saman ex-suhteen eron jälkeen exäni kertoi yhdestä hänen puolelleen jääneestä ystäväpariskunnasta, että olivat meidän esimerkistä ottaneet vaarin ja alkaneet miettiä omaa suhdettaan, jatkaako vaiko eikö. Heillä kun oli mennyt omasta mielestään ihan yhtä mukavasti kuin meilläkin oli mennyt. Mutta kun se mukavuus ei aina riitä. Itse asiassa en ole kuullut jälkeenpäin, miten heille kävi heti silloin ja sen jälkeen. Yksi toinen exän puolen kavereista kiitti minua/meitä jälkeenpäin jossain tavatessamme. Hänellä oli ollut hyvin myrskyisä ja vaihteleva on-off -suhde tyttöystävänsä kanssa, ja eromme oli taas auttanut heitä tajuamaan, että he haluavat toisensa, nyt ja ikuisesti. Olivat juuri menneet kihloihin.

Kyllä joillekin toisten ero vaikuttaa näköjään paljonkin omiin ajatuksiin ja tekoihin, mutta se ei ole mikään feng shui, vaan havahtuminen sieltä arjen pikkuaskareista, tyytyväisyydestä ja tyytymättömyydestä tähän päivään, omiin tunteisiin.