Eräässä amerikkalaisessa sarjassa tuli välillä hyviäkin aforismeja miehistä, suhteista ja erosta. Yksi tällainen on sääntö suhteesta toipumiseen menevästä ajasta: puolet suhteen kestosta. Näin varmaankin voi olla reilusti alle vuoden kestäneissä suhteissa.

Mutta n. vuoden tai useita vuosia kestäneissä suhteissa hirveintä on varmasti kaikilla, on sitten ollut jättäjä tai jätetty, ensimmäinen vuosi eron jälkeen. Silloin muistelee helposti, mitä vuosi sitten tapahtui, juhlapyhinä, lomalla. Ja tällaisessa n vuoden suhteessa elää muistoissaan suhteen alkuvaiheet samalla kun yrittää toipua. Ekat varsinaiset treffit, eka suudelma, ensimmäiset viikot, jolloin ei malta olla toisesta erossa...Näitä olen itsekseni hissuksiin hymyillyt ja itkenyt. Miettinyt, muistaako mies, mitä hän ajattelee.

Eräs ystäväni erosi reilu vuosi sitten miehestään ja siirtyi suoraan uuteen suhteeseen. Ihmettelen ja tavallaan kadehdinkin hänen kykyään siirtyä uuteen elämään niin helposti. Hän kyllä suree eroaan, mutta iloitsee ja elää samalla uudessa suhteessaan. Ehkä sillä tavalla hän pystyy elämään suhteen loppumisen, tekemällä uusia hienoja muistoja muistelematta vanhoja.