"7. Suru
Suru on osa eroprosessia ja surun tunteet pitää käydä läpi, jotta voi päästä eroon kuolleesta rakkaussuhteesta. Fisher kertoo, että surun vaiheiden ymmärtäminen voi auttaa käsittelemään omaa surua. Tri Gubler-Rossille on jaotellut surun vaiheet viiteen osaan: kieltäminen ("Tämä ei ole totta!"), viha, kauppa ("Teen mitä tahansa, jos tulet takaisin."), irrottautuminen (voi tuntua masennuksenakin) ja hyväksyminen.

8. Viha
Viha on luonnollinen osa inhimillisyyttä. Se ei kuitenkaan tarkoita väkivaltaa, joka on vihan ilmaisun tuhoisa muoto. Fisher kertoo, että useat eronneet eivät tiedosta, kuinka vihaisia he todella ovat.

9. Irrottautuminen
Irrottautuminen entisestä suhteesta voi olla vaikeaa esimerkiksi siitä syystä, että ihminen ei ole uskaltanut kokea omaa tuskaansa. Fisher muistuttaa, että panostaminen kuolleeseen suhteeseen ei tuota satoa."

Kyllä on toden totta ollut suru puserossa. Olen kieltänyt, viha oli pinnassa jonkun aikaa sitten. Yritän irrottautua, mutta edelleen mies on henkilö, jonka kanssa olen eniten ollut tekemisissä viimeisen kuukauden aikana.

Olemme yhteyksissä selvemmin kuin koskaan yhdessäoloaikanamme. Ironista, että kommunikointimme on avoimempaa kuin aikaisemmin. Ja valitettavasti viimeisinä viikkoina olen tuntenut taas sähköä välillämme. Eron kynnyksellä ja sen jälkeen vain minä tunsin edelleen perhosia, kun nähtiin. Sen yksipuolisuuden huomasi helposti. Mutta siis huomaan jälleen katseiden kohdatessa samanlaista yhteyttä kuin mitä meillä suhteen alkuvaiheessa oli. Yritä tässä sitten irottautua!