Tilanne:
Nainen on lähdössä matkalle viikoksi lauantaiaamusta. Koko viikkona Nainen ja Mies ei ole ehtinyt näkemään toisiaan kiireidensä vuoksi. Perjantaina Mies soittaa, hän on matkalla toiseen kaupunkiin ystäväänsä tapaamaan, koska illan työkeikka olikin peruuntunut, ja piti ottaa varasuunnitelma käyttöön.

Mikä on vialla? Ovatko naisen odotukset liian korkealla, kun hän toivoi viettävänsä iltaa miehen kanssa?  Tekikö mies ns oikein, koska ei tiennyt, että nainen haluaa viettää illan miehen kanssa? Miksei mies halunnut viettää iltaa naisen kanssa? Miksi mies, joka on ystävilleen, kavereilleen ja kollegoilleen mitä herttaisin ja lojaalein ihminen, kohtelee naista näin?

Ei, ei meillä ollut mitään pelisääntöjä yhteisille tai omille menoille. Meillä oli ns yhteisiä sanattomia sopimuksia, miten nähdään; pe-iltaisin töiden jälkeen ja sunnuntait vietettiin yhdessä. Muita iltoja sitten kummankin menojen mukaan. Jossakin vaiheessa ensin pe-illat muuttuivatkin poikien illoiksi. Ja sunnuntait sovellettiin johonkin harrastusten väliin. Miehen aikataulujen mukaan. Jos minulle ei sopinut aikataulu, sitten ei nähty.

Ja minä, hemmetti soikoon, kaikella hiljaisuudella vain myönnyin siihen.