"4. Yksinäisyys
Suhteen päättyminen tuo eteen yksinäisyyden. Yksinäisyydessä vietetyt hetket voivat opettaa ihmistä tuntemaan itseään paremmin, jos ihminen kuuntelee itseään, mitä tunteita ja ajatuksia yksinäisyydessä herää. Epäedullinen vaihtoehto eheytymisen kannalta olisi hukuttaa yksinäisyys esimerkiksi liikaan työntekoon, pikaromanssiin tai alkoholiin."

Viimeisimmät viikot ovat menneet jossain yksinäisyyden pelon ja masennuksen välimaastossa. Alkuun päätin opetella taas viettämään lauantai-illan yksin kotona. En oikeastaan vaan halunnut lähteä omien ystävieni kanssa ulos, koska ei huvittanut juoda, eikä kertoa, että meille tuli ero.

Yksinolo alkoi tuntua kurjalle, koska samat ihmetykset, surut ja visiot alkoivat kiertää päässä ja mitä kummallisempia tapahtumaketjuja sain pääteltyä. En halunnut häntä kinuta seurakseni syömään tms jatkuvasti. Aloin kehittää itselleni ohjelmaa miltei joka päivälle, tavoitteena saada itseni niin uupuneeksi, etten jaksa enää nukkumaan mennessä miettiä päätäni puhki.

Olen onnistunut surkeasti. Jostain syystä lauantai-illat ovat pahimmat. Ehkä siksi, kun tiedän, että hän on mieluummin lauantai-illan yksin kotona kuin seurassani.